Doctoranytime heeft een nieuwe functie ontwikkeld waarmee u uw tijdsloten kan categoriseren: de kleurcodes.

De functie vereenvoudigt de communicatie met uw collega's of uw telesecretariaat door achtergrondkleuren toe te voegen aan uw Doctoranytime agenda. Maak uw eigen labels en voeg een legende toe om uit te leggen welke sloten beschikbaar zijn en voor welk type consultatie. 🏆

U kan bijvoorbeeld de kleur rood toekennen aan urgenties, blauw aan de uren die u eerst wenst in te vullen, ... .

Klein detail: enkel de personen die toegang hebben tot uw agenda kunnen uw kleurcodes zien, de patiënten hebben hier geen toegang tot.
__________________________________________________________________

We leggen u hieronder uit hoe u deze kleurcode kan gebruiken :

1. Ga naar 'Administratie van beschikbaarheden' door op uw foto rechts vanboven te klikken in uw agenda. Klik op de knop 'aanpassen' op het moment dat u een kleurcode wenst toe te voegen.

2. U kan, zoals gebruikelijk, uw beschikbare uren aanpassen met nu ook de mogelijkheid om een achtergrondkleur toe te voegen. Om een label toe te voegen en deze een kleur te geven, klikt u op aanpassen en vervolgens op 'een nieuw label maken'.

3. Kies de naam van uw label en de kleur die u hiermee wilt associëren. Vervolgens klikt u op 'maken' om uw nieuw label te registeren. Al uw labels worden geregistreerd en opgeslagen, altijd met het oog op het verhogen van uw efficiëntie. Hier is de kleur rood geassocieerd met urgenties en dat blijft zo totdat u beslist om dit te veranderen.

Uw tijdsloten (die u eerder hebt ingesteld) zullen onmiddellijk zichtbaar zijn in de kleur die u hebt gekozen.

U kan uw labels terugvinden aan de linkerkant in uw agenda.

Indien u een label wenst te verwijderen, hoeft u enkel terug te keren naar administratie van de beschikbaarheden door te klikken op uw foto rechts vanboven. Klik vervolgens op 'aanpassen' en nadien nog een keer op 'aanpassen' bij de achtergrondkleur.

Om dit label te verwijderen, klikt u op de knop 'verwijder'. U zal direct de aanpassing zien in uw agenda en alle voorgaande tijdsvensters die gemarkeerd waren met dit label worden opnieuw weergegeven in het wit. Het is ook mogelijk om de kleur van het tijdslot opnieuw in te stellen zonder het label te verwijderen door te klikken op 'Terugzetten naar standaardkleur'.

Indien u enkel de kleur en/of de naam wilt aanpassen van het label, kan u dit ook hier veranderen. Klik vervolgens op 'opslaan' en uw aanpassingen zijn gemaakt.

Geavanceerde optie : kleurcode zonder online beschikbaarheid

Indien u een achtergrondkleur in uw agenda wilt toevoegen zonder dat dit tijdslot beschikbaar is om online afspraken te maken, kan dit. Om dit te doen, pas uw tijdslot aan en voeg het gewenste label toe. Vink vervolgens het vakje 'Beschikbaar om online afspraken te maken' uit.

Eenmaal u dit hebt gedaan, zal het tijdslot gekleurd zijn in uw agenda, maar geen enkele patiënt zal zelf online een afspraak kunnen maken. Deze optie is zeer nuttig om de tijdssloten voor huisbezoeken door te geven aan uw secretariaat. 🚀