Tijdens het maken van een online afspraak, moet de patiënt één van de door u ingestelde beschikbaarheden kiezen. De optie 'Dichtstbijzijnde beschikbaarheid' maakt het mogelijk, wanneer de patiënt één van de voorgestelde uren kiest, om enkel de tijdsloten het dichtstbij de eerder ingeplande afspraken, te tonen (aan toekomstige patiënten). Deze optie zorgt er dus voor om 'gaten' zoveel mogelijk te vermijden in uw agenda.

Stel bijvoorbeeld dat voor maandag uw beschikbaarheden de volgende zijn: van 9u tot 12u en een patiënt selecteert 10u30. Vanaf dan zullen enkel 10u en 11u online weergegeven worden als beschikbare momenten voor toekomstige patiënten. Het is dus enkel mogelijk één van deze twee uren te selecteren.

Hoe kan u dit instellen ?

1. U gaat naar de 'Administratie van beschikbaarheden' door rechtsvanboven in uw agenda te klikken.

2. U klikt op 'Aanpassen' bij het tijdslot waar u deze optie wilt toevoegen.

3. U selecteer bij 'Weer te geven beschikbaarheden' op 'Dichtstbijzijnde beschikbaarheid'.

4. Vergeet vervolgens niet op 'Opslaan' te klikken.