Het doel van dit onderdeel is u uit te leggen hoe de patiënt een afspraak kan maken voor een Videoconsultatie :

1. Om te beginnen, log in op uw account op doctoranytime.be. Indien u nog geen account hebt, maak er snel één aan.

2. Ga naar het hoofdmenu en voer de specialisatie waarnaar u op zoekt bent.

3. Selecteer vervolgens de optie 'Beschikbaar voor Videoconsultatie' links op uw scherm in de extra filters. Hierna krijgt u de lijst van zorgverleners die de Videoconsultatie aanbieden.

Let op: aangezien uw consultatie online zal plaatsvinden, dient u geen rekening te houden met de locatie van de praktijk.

4. Selecteer uw zorgverlener en klik hierna op 'Maak een afspraak'.

5. U zal doorverwezen worden naar de agenda van uw zorgverlener waar u de soort consultatie en het uur van de consultatie dient te kiezen naargelang de aangeboden opties.

• Het is belangrijk het vakje "Videoconsultatie" aangevinkt te laten en het niet het fysieke adres van de praktijk te selecteren.

• De soorten aangeboden consultaties voor de Videoconsultatie zijn niet dezelfde als deze van de afspraken in de praktijk.

6. Vul uw informatie in of bevestig uw informatie en klik vervolgens op "Volgende stap".

Nadat u geklikt hebt op "Volgende stap", kan u kiezen voor wie u een afspraak maakt. Daarenboven dient u akkoord te gaan met de algemene gebruiksvoorwaarden en ons beleid inzake de gegevensbescherming

7. Klik vervolgens op "bevestigen" om de afspraak te bevestigen. Hierna zal u een notificatie ter bevestiging krijgen.

U kan uw afspraak altijd annuleren tot 24 uur voor de afspraak. Hierbij verandert er niets.

De dag van de Videoconsultatie

1. De dag van de afspraak dient u zich te verbinden met de virtuele wachtkamer

Dit kan op drie manieren :

• Via de link in de herinneringsms

• Via de link in de herinneringsmail

• Via uw patiëntenaccount

2. Ga naar "Mijn afspraken" en klik op "Start de consultatie".

3. Via de wachtkamer kan u verbinden met de zorgverlener. Om dit te doen, klik op "Klik om de videochat te beginnen".

U vindt in de laatste stap alle antwoorden op al uw vragen gerelateerd aan de Videoconsultatie terug.

Ga naar de laatste stap.

Indien u nog vragen heeft, aarzel zeker niet om ons te contacteren via onze online chat.